Białko

Białko Serwatkowe:

Stosowanie: Zalecany przy treningu na rozbudowę masy mięśniowej, jednak może być stosowane przy każdej formie treningowej.

Sposób użycia: 1-3 razy na dobę, w zależności o wskazań producenta

Ważne informacje: Naturalnie występuje w mleku. Bardzo ważne w diecie każdego człowieka ponieważ zawiera takie aminokwasy, których organizm nie syntezuje a ponadto ów białka są niezbędne w budowie mięśni. Korzystną cechą jest też duże stężenie BCAA oraz Glutaminy, bez, których również ciężko wyobrazić sobie budowę mięśni.

Białko serwatkowe jest szybko przyswajalne, co zwiększa syntezę białek w mięśniach. A więc podnosi się człowieka a więc odbudowa tkanek mięśniowych. Niska zawartość tłuszczu a równocześnie poczucie sytości i duża ilość nakładów energii spożytkowanej na trawienie powoduje, że znacznie łatwiej jest utrzymać smukłą sylwetkę.

Jednak nie należy przesadzać z ilością spożywanego białka. Po pierwsze organizm jednorazowo jest wstanie przyjąć ok. 30 g. białka. A po drugie zbyt wiele przyjętych porcji w ciągu dnia może wywołać skutki odwrotne od oczekiwanych.