Kurczak na zielonej trawce, fot. Elżbieta Popardowska

Kurczak na zielonej „trawce”

Pomysł na błyskawiczny obiad!

Kurczak na zielonej „trawce”

Składniki:

- 1 pierś kurczaka- około 100 gr

- pomidor

- papryka czerwona

- ½ ogórka

- sałata  zielona- około 8 liści

- łyżka stołowa jogurtu naturalnego

- łyżeczka musztardy

-  pieprz, oregano, papryka mielona słodka, szczypta soli

Dodatkowo:

- woreczek papierowy do smażenia

an_niezbedny_torebki_do_smazenia

 Przygotowanie:

Warzywa dokładnie myjemy. Pomidora, paprykę i ogórek kroimy w plastry. Sałatę rwiemy na kawałki. Przygotowane warzywa wrzucamy do naczynia, dodajemy jogurt naturalny i musztardę. Całość mieszamy. Pierś kurczaka kroimy w paseczka i posypujemy mieszanką przypraw. Mięso wrzucamy do woreczka i kładziemy na rozgrzaną patelnię, bez dodatku tłuszczu. Smażymy z obu stron.  Gotowe kawałki kurczaka mieszamy z wcześniej przygotowaną sałatką. Smacznego :)

Kurczak na zielonej trawceFot. Elżbieta Popardowska