IMG_0996

Zielony Bulgur z krążkami

Dziś mamy Wam do zaoferowania Szpinak z brokułami w sosie czosnkowym z kaszą Bulgur i plastrami cukinii

Jest to bardo szybkie w przygotowaniu zdrowe danie.

 

Co Nam potrzeba ?

1. Szpinak mrożony, ilość 150 g

2. Brokuł mrożony, ilość 50 g

4. Cukinia, sztuk: 1

5. Kasza Bulgur, woreczek

3. Dwa ząbki czosnku

4. 100 g śmietany 18%

5. Jajko, sztuk: 1

6. Przyprawy

Do Dzieła

1. Na początek swoją uwagę skupiamy na czosnku, które to dwa ząbki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z niewielką ilością oleju kokosowego. W tym samym czasie nastawiamy wodę na kaszę.

2. Gdy czosnek wyda z siebie intensywną woń i wydzieli czosnkowy zapach, należy odkładając patelnię z palnika dorzucić szpinak & brokuły, następnie gotując je na małym ogniu pod przykryciem.

3. W tym momencie można wrzucić worek z kaszą do gotującej się wody.

- W czasie oczekiwania można obrać i pokroić w talarki cukinię, potem przyprawić ją solą i pieprzem i pozostawić w piekarniku na około 15 min ( 170 stopni)

4. Gdy szpinak & brokuły rozmiękną można dolać śmietany, całość dobrze wymieszać i pozostawić na małym ogniu.

5. Po niedługiej chwili można wbić jajko.

5. W tym momencie kasza powinna być gotowa.

  • Dodajemy ją do dania
  • Mieszamy całość

6. Teraz można przyprawić naszą potrawę. Dla przykładu u Nas:

- Czosnek granulowany

- Majeranek

- Pieprz Ziołowy

- Bazylia

To już koniec, teraz wystarczy nałożyć potrawę na talerz i udekorować ją talarkami cukinii, Smacznego :)

IMG_0996